Privacy

Uitleg over hoe Het Huis van het Nederlands omgaat met jouw privacy op www.patati.be

Algemeen

Deze informatie over uw privacy heeft betrekking op de verwerking van uw persoonsgegevens als een onderdeel van uw gebruik van onze website (www.patati.be) en de diensten die daarmee verband houden.

Het Huis van het Nederlands Brussel is verantwoordelijk voor deze verwerking, in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens.

Huis van het Nederlands Brussel vzw
Philippe de Champagnestraat 23, 1000 Brussel
Ondernemingsnummer 0862 910 119
Telefoon : 02/313.96.00
https://www.huisnederlandsbrussel.be/

Deze uitleg over de privacy was laatst bijgewerkt op 2 juli 2019.

WAT & WAAROM WE GEGEVENS VERWERKEN

De gegevens worden verwerkt:

  • om mensen met elkaar in contact te brengen, en elkaar een uitnodiging te kunnen sturen (overeenkomst). Dit gebeurt voornamelijk door het functioneren van de zoekfunctie.
  • om geïnteresseerden een nieuwsbrief te kunnen toesturen (toestemming)
  • Voor het uitvoeren van statistische analyses om onze website en/of diensten te verbeteren, of het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten (toestemming)
  • Voor marketing doeleinden, d.w.z. om u te kunnen voorzien van gerichte communicatie

Wanneer u zich registreert op www.patati.be, verwerken we uw persoonsgegevens:

Gegevens die u zelf ingeeft bij het creëren van een profiel en dus ook zelf kan aanpassen wanneer u dit wil:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Geslacht
  • Leeftijdscategorie
  • Moedertaal
  • Oefentaal (optioneel)
  • Woonplaats (optioneel)
  • Locatie om af te spreken (optioneel)
  • Interesses (optioneel)
  • Profielfoto (optioneel)

Gegevens die u zelf ingeeft bij de aanvraag om een nieuwsbrief te ontvangen :

  • email adres

Gegevens die de website automatisch bijhoudt op basis van cookies :

  • Hou er rekening mee dat we zogenaamde ‘cookies’ of gelijkaardige technologie kunnen gebruiken als deel van de website. Cookies zijn kleine tekstbestanden die geplaatst worden op de harde schijf van een toestel, en die bepaalde informatie bevatten, waaronder soms persoonsgegevens. Voor meer informatie betreffende ons gebruik van cookies, gelieve u onze cookie policy te lezen.

Met wie delen we deze gegevens?

De uitwisseling van persoonsgegevens tussen individuen en het Huis is conform met de Europese wetgeving van 2018.

De website doet beroep op verwerkers :

  • Statik voor het onderhoud van de website

Persoonsgegevens worden niet gedeeld met andere diensten of andere externe organisaties, tenzij de cookie-gegevens.

Hoe lang bewaren we deze gegevens

Combell bewaart de gegevens op een lokale server in België. De persoonsgegevens van niet-actieve gebruikers worden op regelmatig basis verwijderd.

Uw rechten

U heeft het recht om uw eerder gegeven toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens in te trekken. U kunt uw toestemming ten allen tijde intrekken door een e-mail te sturen naar patati@huisnederlandsbrussel.be, of door uw profiel te verwijderen.

U heeft het recht om uit te schrijven van Patati-nieuwsbrieven via patati@huisnederlandsbrussel.be of via het contactformulier. Ook via de nieuwsbrief zelf kan u steeds de toestemming om nieuwsbrieven te verzenden, intrekken.

Klachten of vragen

  • Hebt u een klacht of vraag heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens? Contacteer ons via patati@huisnederlandsbrussel.be.
  • Hebt u nog klachten? Dan kan je de ook de toezichthoudende autoriteit contacteren: Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, commission@privacycommission.be