Patati aan het woord: Thu-Ian en Natasha

We ontmoeten Thu-Ian (16) en Natasha (31) op de Patati Apéro bij Fosburry & Sons. Thu-Ian woont in Sint-Joost-ten-Node en Natasha in Brussel-stad. Hun moedertaal is Frans en met Patati oefenen ze hun Nederlands. Ze delen hun ervaringen over talen leren in Brussel.

11 mrt. 2020
Patati aan het woord
Patati

Is dit je eerste Patati Apéro?

Thu-Ian: Ja! Mijn moeder heeft me uitgenodigd. Ik volg 2 uur per week Nederlandse les en kom naar hier om op een andere plek te oefenen.
Natasha: Ik ben al vaker naar een Patati Apéro gekomen. Ik kom zeker nog terug, want ik heb nog geen tandempartner gevonden. (lacht)Waarom leer je Nederlands?
Natasha: Waarom niet! (lacht) Mijn moeder is Française en ik heb leuke herinneringen aan mijn jeugd toen we in Nederland op vakantie gingen. Toen vond ik het al een mooie taal. Nu ik de taal beter leer kennen, leer ik ook de muziek kennen. Ik hou van het nummer Domino van Clouseau!

Thu-Ian: Ik heb goesting om bij te leren en te babbelen in een andere taal. En Nederlands interesseert me. Het is een grappig taal, vind ik, vooral de manier waarop zinnen worden opgebouwd. Het is leuker dan Frans.

Natasha: Eerst leerde ik de taal om een job te vinden. Op mijn werk spreek ik nu veel Engels en helaas maar weinig Nederlands.Heb je tips om Nederlands te leren?
Thu-Ian: Eerst Nederlandse les volgen voor een basis, daarna Nederlandse boeken lezen. Een hobby doen in het Nederlands helpt ook.

Natasha: Volgens mij is er is één ingrediënt om een taal te leren: series kijken! Mijn favoriete Nederlandstalige serie is Cordon. Het gaat over een epidemie die uitbreekt in Antwerpen. Je kan het eerste seizoen op VTM.be bekijken. Je kan proberen om te kijken zonder ondertitels. In het begin zal je niet alles begrijpen, maar je kan wel veel afleiden.

Ik volgde zelf eerst lessen en nu doe ik activiteiten in het Nederlands. Oefenen is belangrijk!Gerelateerde nieuwsberichten