Patati aan het woord: Farid

Patati is dé community voor Brusselaars die Nederlands met andere talen willen uitwisselen. Maar wie zit er nu in deze community? Deze rubriek laat graag de patati's zelf aan het woord. Vandaag: Farid.

24 okt. 2018
Patati aan het woord
Farid

Naam
Farid

Gemeente
Woont in Gent, werkt in Brussel

Leeftijd
32

Moedertalen
Farsi & Dari

Taal die ik wil oefenen
Nederlands

Waarom ben je Patati geworden?

4 jaar geleden ben ik patati geworden. Ik woonde toen in Brussel en wou graag mijn Nederlands oefenen. Ik vind het fijn om met mensen te praten en zo te leren, dat is dynamisch. Ik wou mijn Nederlands verbeteren om me goed te integreren. Ik verhuisde naar België dus wou ik de landstalen leren om te communiceren met iedereen. Je hebt Nederlands nodig voor alles, voor je werk en om een vriendenkring uit te bouwen. Patati Patata was heel leuk! We gingen samen op café, we luisteren naar elkaar en leerden elkaar kennen. We babbelden in verschillende talen.

Hoe breek je het ijs?

We stelden elkaar vragen als ‘hoe heet je?’ en ‘wat zijn je hobby’s?’. We spraken over het weer. Vaak mondden de gesprekken uit in diepere gesprekken en we vertelden over wie we waren en wat ons bezig hield, wat we graag deden.

Waarom is Brussel een goede stad om talen te leren?

Brussel is een multiculturele stad met veel mogelijkheden. Er is heel wat aanbod om talen te leren in het avondonderwijs. Je kan deelnemen aan verschillende activiteiten via allerlei platformen en instellingen. Het Huis van het Nederlands organiseert veel oefenkansen Nederlands en helpt mensen vooruit. Het is een organisatie die iedere inwoner kansen biedt om te leren en te ontdekken. Ik heb veel geleerd door Patati Patata, de conversatietafels en andere activiteiten waaraan ik deelnam!

Farid2

Mooiste woorden in het Nederlands

‘Schrijnwerker’ – Ik ben zelf schrijnwerker en vind het een mooi woord.

‘Aangenaam’ – Ik hou van de klank van dit woord en van de betekenis.

‘Maar’ – Dit woord gebruik ik vaak om iets uit te leggen.

‘Weet je waarom?’ – Deze zin gebruik ik om iets te verduidelijken.

‘Hou je goed’- Ik vind deze zin mooi omdat ze dezelfde betekenis heeft in mijn taal.

Wat is je mooiste of leukste patati-herinnering?

Ik leerde er een vrouw leren kennen en ze is een heel goede vriendin van me geworden.
Ik heb veel geleerd van haar!


Gerelateerde nieuwsberichten