Patati aan het woord: Corentin

Patati is dé community voor Brusselaars die Nederlands met andere talen willen uitwisselen. Maar wie zit er nu in deze community? Deze rubriek laat graag de patati's zelf aan het woord. Vandaag: Corentin.

29 nov. 2018
Patati aan het woord
Corentin 2

Naam
Corentin

Gemeente
Schaarbeek

Leeftijd
29

Moedertaal
Frans

Taal die ik wil oefenen
Nederlands

Waarom wil je graag Patati worden?

Ik woon in Brussel, maar ik heb weinig contact met Brusselse Nederlandstaligen. Ik vind dat absurd. Bovendien werk ik in een tweetalig team waar iedereen zijn eigen taal spreekt. Het is dus noodzakelijk dat ik mijn Nederlands oefen. Patati is de ideale gelegenheid om boeiende mensen te leren kennen, de Vlaamse cultuur te ontdekken en de kennis van mijn Nederlands te verbeteren.

Als je de eerste keer afspreekt met een patati, hoe herken je elkaar?

De eerste ontmoeting is vaak een tof moment dat tot bizarre situaties kan leiden. Bij aankomst op de vastgestelde plaats, stuur ik een sms'je naar de taalpartner met een kleine beschrijving van mijn kleren. Daarna zoek ik in de menigte met een open en gefocuste blik. Elke persoon die langer dan drie seconden kijkt, is waarschijnlijk mijn taalpartner! Uiteindelijk slaag ik er altijd in om hem/haar te vinden.


Waarover spreek je met je patati?

Een taal leren is je openstellen voor diversiteit en de rijkdom van een cultuur. Ik vraag de taalpartner om te vertellen over zijn hobby’s, interesses en vraag naar zijn favoriete films, muziek, liedjes, enzovoort! Ik spreek ook over de geschiedenis en evolutie van de taal.


Ken je al een mooi woord in de taal die je graag wil leren?

Ik heb al mooie Brusselse woorden geleerd zoals ‘boentje’, ‘zwanze’ of ‘babbelmeuileke’ !


Gerelateerde nieuwsberichten