Patati aan het woord: Ana

Patati is dé community voor Brusselaars die Nederlands met andere talen willen uitwisselen. Maar wie zit er nu in deze community? Deze rubriek brengt de patati's zelf aan het woord. Vandaag: Ana.

06 dec. 2018
Patati aan het woord
Ana

Naam
Ana

Gemeente
Evere

Leeftijd
33

Moedertaal
Portugees

Taal die ik wil oefenen
Nederlands, Engels

Waarom wil je Patati worden? Neem je ook deel aan andere oefenkansen?
Ik volg lessen Nederlands, maar vind het ook belangrijk om mijn Nederlands te oefenen buiten het klaslokaal. Een band met iemand opbouwen om Nederlands uit te wisselen, helpt me om me comfortabeler te voelen als ik spreek. Ik eraan om mijn uitspraak te verbeteren en om meer woorden te leren kennen. Dat gaat gemakkelijker als je over gemeenschappelijke interesses kan praten met iemand die je vertrouwt.

Waarover praat je met je Patati?
We praten over de cultuur van ons geboorteland en over muziek. Ik hou ook van dieren. Ik zou het fijn vinden om met mijn patati te gaan wandelen met mijn hond.

Hoe breek je het ijs?
Ik spreek over mijn hobby's en vraag aan mijn patati wat hij of zij graag doet. Zo vinden we gemeenschappelijke onderwerpen om over te praten.

Waarom is Brussel voor jou een goede stad om talen te leren?
Brussel biedt verschillende initiatieven om talen te leren. Je moet een taal kunnen spreken om ze echt onder de knie te krijgen. Oefenen is dus belangrijk! Patati is een originele manier om een taal te oefenen. Je kan toepassen wat je in de les leert.


Gerelateerde nieuwsberichten